mandag den 24. november 2014

VELKOMMEN

Velkommen til periferi!

Vi er glade for at kunne præsentere en helt ny platform for litteraturstuderende (og andre interesserede) i hele Norden.

På universiteterne bliver der hele tiden skrevet, trykt og læst litterære artikler af høj kvalitet, som kun når ud til et begrænset geografisk område. periferi er opstået ud fra en nysgerrighed efter, hvad der rører sig på litteraturstudierne i Norge, Sverige og Danmark. periferi lader de trykte studentertidsskrifter dele udvalgte artikler til inspiration og debat på tværs af landegrænserne.

Vi lægger ud de kommende dage med at bringe fire artikler fra fire forskellige byer. periferi er undfanget på Aarhus Universitet, derfor starter vi lokalt: Fra Aarhus får vi en fortolkning af "Labyrinten" af Jens Baggesen skrevet af Sigrid Rasch (Resonans). Derefter tager vi til Bergen, hvor Anemari Neple skriver om affald som kunst og kontrast i Tor Ulvens forfatterskab (Prosopopeia). Tredje artikel kommer fra Lund, hvor Albert Lindgren har skrevet om Karlsson på taget som besætter (Ordkonst). Sluttelig ender vi i København med Johannes Fogtmanns læsning af Magnus William-Olssons Jag talar till de döda (Trappe Tusind).

God fornøjelse!

Venlig hilsen
periferi-redaktionen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar